REGULAMENT ÎNSCRIERE

EXPO MARATON 2023


Perioadă de înscriere: 20 martie – 3 aprilie 2023
Ultima zi de primire a proiectelor expoziționale - LUNI, 3 aprilie 2023, ora 20.00.

Participanți:
În competiţie se pot înscrie studenţii UAD pe baza unui proiect expoziţional individual. Se poate participa o singură dată pe un ciclu de studii: licență / master.

Modalitate de înscriere:
Studenţii UAD pot participa la competiţie prin depunerea în perioada 20 martie – 3 aprilie 2023 a dosarului de înscriere online AICI: https://forms.gle/jx3WEctwu2RCeu286.

Dosarul de înscriere trebuie să conţină:
• Fotografii ale lucrărilor de expus sau simulări ale proiectului expoziţional (pentru instalaţii)
• Descrierea proiectului expozițional (aproximativ 1 pagină): titlu, concept expoziţional, descriere lucrări, punerea în scenă a proiectului, alte detalii relevante.
• CV + 1 fotografie (tip portret) a candidatului

Premii:
Marile premii: vizite de documentare de 5 zile la Bienala Internaţională de Arhitectură de la Veneția.
Premii speciale și financiare oferite de finanțatorul și partenerii evenimentului.
Câştigătorii competiţiei vor fi desemnaţi prin VOT PUBLIC. Premiile speciale vor fi acordate de partenerii evenimentului.

Modalitate de vot
La intrarea în galerie, fiecărui vizitator i se va înmâna un buletin de vot prin care îşi poate exprima opţiunea. Buletinele de vot se vor depune într-o urnă special amenajată pentru eveniment. Urnele vor fi active timp de o oră, iar apoi vor fi sigilate şi păstrate până la finalul competiției când vor fi numărate. Câştigătorii vor fi anunțați în data de 26 mai 2023 în cadrul Festivităţii de premiere.


 

REGULAMENT PREMIERE 

EXPO MARATON 2023

 

A. Termeni tehnici:

1. Punctaj: reprezintă numărul însumat de voturi obţinute la toate categoriile de vot, de la toţi votanţii respectivului candidat

2. Categorii de vot: Calitatea conceptului | Calitatea lucrărilor | Aspectul expoziţiei

3. Medie: reprezintă nota obţinută din împărţirea punctajului la numărul de voturi.

Categorii urmărite: Medie totală / generală și Medie pe categorie

4. Clasament: ordinea în care sunt plasaţi expozanţii potrivit rezultatelor obţinute în baza voturilor publicului reflectate în media totală sau media pe categorie.

B. Regulă generală:

Premiile publicului, premiul juriului, premiile pe categorii și premiile oferite de finanțator nu se cumulează! Un candidat poate să obţină un singur premiu dintre cele menţionate mai sus! Astfel, pe baza mediilor obţinute vor fi declaraţi câştigători expozanţii plasaţi primii în clasament care nu au mai obţinut un alt premiu.

Partenerii Expo Maraton 2023 au libertatea de a-și selecta expoziția preferată: Centrul Cultural German Cluj, Institutul Francez Cluj-Napoca, Institutul Polonez din București, Galeria Quadro, Matca Art Space, White Cuib, Viewing Room, Fundația Interart Triade Timișoara și Galeria Laborna din București..

C. Modalitatea de desemnare a câştigătorilor:

1. Premiile publicului în cadrul competiţiei Expo Maraton 2023 constau în două vizite de documentare la Bienala Internațională de Arhitectură de la Veneţia şi se acordă pe baza voturilor publicului în funcție de punctaj și de media totală. Se alocă astfel un premiu pentru candidatul care obţine cel mai mare punctaj (numărul total de voturi) și un premiu pentru candidatul care obține media totală cea mai mare.

2. Premiul Juriului competiţiei Expo Maraton 2023 constă într-o vizită de documentare la Bienala Internațională de Arhitectură de la Veneţia şi se acordă pe baza selecţiei realizate de membrii juriului.

3. Premiile pe categorii (în valoare de 1700 Ron) sunt obţinute de candidaţii care deţin media cea mai mare pe categoria respectivă (şi care nu au mai primit niciunul dintre premiile menţionate mai sus).

5. Premiile finanțatorului (în valoare de 500 Ron) sunt obţinute de următorii candidaţi plasaţi în clasamentul general pe media totală şi care nu au mai primit nici unul dintre premiile menţionate mai sus.

6. Premiile partenerilor (Centrul Cultural German Cluj, Institutul Francez Cluj-Napoca, Institutul Polonez din București, Galeria Quadro, Matca Art Space, White Cuib, Viewing Room, Fundația Interart Triade Timișoara și Galeria Laborna din București.) sunt selectate direct de către reprezentanţii acestor instituţii pe baza calităţii expoziţiilor și opțiunilor proprii.

 

Echipa de implementare: Anamaria TOMIUC, Alice Iliescu, Gabriela Rostaș, Daniel Popescu, Laszlo Bencze

Pentru orice nelămuriri sau informații suplimentare, ne puteți contacta prin e-mail: expo.maraton@uad.ro sau facebook: Expo Maraton Cluj / UAD, Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca / UAD.