Olga Bălaș

Foto-Video master anul II /  Photo-Video MA 2nd year

Vernisaj: marți, 2 mai, 2023

Beyond Foreign Paradise

 

Proiectul presupune abordarea acestuia dintr-o perspectivă emoțională, bazată pe eliberarea unui conglomerat de sentimente refulate. Acest ,,purgatoriu iminent” de trăiri personale simțite și resimțite a implicat purificare spirituală prin intermediul artei fotografice.

Înlănțuirea contextelor dezvăluite a fost săvârșită conștient, iar reprezentarea vizuală a acestora este materializată prin fotografia analogică. Tirajul a fost realizat pe hârtie fotografică, procesul fiind finalizat prin tonarea variabilă a lucrărilor în ceai negru și verde. Evitarea limitării personale la o abordare clasică, bidimensională, aduce cu sine extragerea anumitor motive existente în lucrări și integrarea acestora în spațiul tridimensional, urmărind în final nașterea unor lucrări de tip foto-instalație.

Acest proces îndelungat de ancorare a imaginarului în spațiul real nu este întâmplător; aidoma unei situații date, tendința de asimilare, înțelegere și însușire a acesteia este inevitabilă. De cele mai multe ori când ne aflăm într-o situație dată nu alocăm o cantitate suficientă de timp cunoașterii aprofundate a unei întâmplări, a unui context sau a unor emoții dintr-un vis aproape uitat.
Prin acest proiect caut să ofer mai multă îngăduință în procesul de stocare și asimilare a informațiilor reperate, prin contextualizarea lucrărilor și recontextualizarea obiectelor întâlnite